top of page

Hacking the Avant Garde

Exhibition

2016

Hansen House, Jerusalem

curator: Yoni Niv

הכנס ״האקינג והאוונגרד״ יתקיים בין ה 27-29 ליוני ביוזמת ובהפקת בית הספר לאמנות מוסררה על שם נגר. הכנס יתקיים באתרים שונים ברחבי העיר ויכלול שלושה ימים של פעילות אינטנסיבית: הופעות ומיצגים של סטודנטים, בוגרים ומרצים, סדנאות Hardware Hacking, תערוכת הגמר של בוגרי התוכנית ללימודים מתקדמים במוסיקה אקספרמנטלית ואמנות הסאונד, וסימפוזיון מסכם בנושא האקינג והאוונגרד בהשתתפות אמנים בולטים מהארץ והעולם.
 
בחרנו לעסוק בהצלבה בין האקינג והאוונגרד מכיון שרבים מאיתנו, מרצים וסטודנטים כאחד, מתייחסים לעתים קרובות לפרקטיקות האמנותיות שלנו במונחים של האקינג. הכנס הוא הזדמנות והזמנה לחשוב אמנות במונחים של האקינג: כהתערבות המבקשת לחשוף מבנים של כוח, ובכך לערער על ״המערכת״ ולשנות בה את מערך כוחות. ארועי הכנס במוסררה יהוו מוקד משיכה לסטודנטים, אמנים ואנשי תרבות המתעניינים במערך הקשרים שבין אמנות, טכנולוגיה וחברה, ובמשמעותו של מעשה האמנות בעידן השיעתוק הדיגיטלי.

אורח הכנס השנה הוא אמן הסאונד והחוקר האמריקאי הפרופ׳ ניק קולינס. קולינס הוא ראש מחלקת הסאונד ב Chicago Institute of the Arts, מחבר הספר Handmade Electronic Music, ועורך הז׳ורנל Leonardo.
במסגרת הפעילויות השונות של הכנס יצטרף קולינס אל פלוגות החנית של המוסיקה האקספרמנטלית ממוסררה לערב של הופעות ומיצגים בחלל ״המזקקה״ ויעביר סדנת Hardware Hacking לתלמידי בית הספר. לפרטים נוספים על הארוע: (לינק לארוע במזקקה וסדנת האמן).

ֿביומו המסכם של הכנס נערוך סימפוזיון בהשתתפות שורה של אמנים שערמומיות אומנותית היא מאפיין בולט בעבודתם. ינחה את הדיון ד״ר יוני ניב.

הפאנל הראשון יעסוק בנושא ״האקינג והפואטי״ בהשתתפות פרופ׳ חביבה פדיה, יונתן לוי ונעם ענבר.
פרופ׳ פדיה (אוניברסיטת בן גוריון) היא הוגת דעות, חוקרת יהדות, מיסטיקה, קבלה וחסידות, עוסקת בכתיבה מסאית של ביקורת ותרבות, יוצרת בתחום התיאטרון והמוזיקה ומשוררת. יונתן לוי (בית הספר החזותי) הוא משורר ואיש תאטרון. בין יצירותיו הבולטות מן השנים האחרנות ״סדאם״, הפואמה התאטרלית ״רפול והים״ וההצגה ״נפילים״ שהועלתה בפסיטבל ישראל האחרון. המוסיקאי נועם ענבר (בית הספר לאמנות מוסררה) התפרסם לפני למעלה מעשור בזכות עבודתו ״בבילויים״, ומאז המשיך לפתח קול ייחודי במוסיקה הישראלית.

במושב השני, העוסק ב״האקינג והמדיה״ ישתתפו ניק קולינס, המשורר ואיש הקוד ערן הדס, ואמנית המדיה אלונה פרידברג. המשורר, תכניתן ואמן המדיה ערן הדס פרסם עד כה שישה ספרי שירה מתוכננת, ושותף במיזמים אמנותיים חשאים רבים דוגמת  Mind Your Poem - מערכת שכותבת שירה על פי גלי המוח. האמנית הוידאו אלונה פרידברג (המדרשה לאמנות בית ברל) היסטוריוגרפיה ופנטזיה

bottom of page